Ett vin tillverkat av optimalt mogna druvor från mer än 30 år gamla stockar. Från ett soldränkt läge, där varma skifferjorden fungerar som en lekplats för olika nyttiga insekter och vackra, fjärilar.
Vinet presenteras sig i en härlig harmoni av mineralitet, med fruktaromer av citrus och mogna aprikoser och en sirlig och elegant friskhet.
Matcha mat
En riktig succe som aperitif serverat med med lättsaltade chips och en löjromsdipp.
Underbar som ett förrättsvin ihop med grillade havskräftor smaksatta med ett grillsmör på färska örter och grillad citron.
Eller varför inte, till eleganta huvudrätter rätter av vit fisk med primörer och en klassisk Beurre Blanc
Servering
8-10 grader nu eller om 5-8 år
Producenten
Jürgen Hofmann & Carolin Hofmann, fd Willems kommer båda två från två vinodlande familjer
Carolin Hofmann har producerat sina egna viner sedan 2001 på Weingut Willems-Willems i staden Oberemmel i Saar. Även om området vanligtvis är känt för naturligt söta viner, har Willems strävat efter fina torra Rieslings.
Omgiven av branta, södervända odlingslägen, och skyddade mot vindar, trivs Riesling och Pinot sorterna här vid korsningen mellan Saar och Mosel. Den skifferrika jordmånen ger regionens viner en mineralitet och delikat fruktighet.
Jurgen Hofman är också skolad i en vinfamilj i Appenheim i Rheinhessen cirka fem kilometer från Rhen. Så när paret gifte sig 2006 slog de sig ner där och investerade i en gemensam gård som nu är uppdaterad med ny källare, flasklagring, vinotek och bostad.
Jordmånen i sluttningar runt vingården är av kalksten från tertiärperioden, vilket ger uttrycksfull mineralitet i vinerna. Paret myntade uttrycket "Slate meets Shell Limestone" för att uttrycka det kompletterande förhållandet mellan de två ursprungliga gårdarnas olika terroir . Förhållandet mellan skiffer och kalksten. Mellan Saar och Rheinhessen