Röda viner från Italien har en mångfald lika stor som landet är långt. De 20 regionerna ger alla sin fantastiska doft och smak. Röda italienska viner kan vara allt från mjuka, fruktiga till torra, krispiga, och syrliga. I Italien producerar man stora mängder vin. Det växlar från år till år mellan Italien och Frankrike om vem som är nummer ett i världen. I hela Italien har det producerats vin för folket ända sen romarriket. Faktiskt långt innan landet fick namnet Italien och då av bland annat Etruskerna. Det enade Italien är bara från 1800-talet. En sak är säker italienska röda viner är bra mycket mer än bara Barolo från Piemonte och Chianti från Toscana. Även om druvorna Nebbiolo och Sangiovese från dessa två regioner är de mest kända, snudd på landsklenoder. Variationen av druvor från landets norra delar ner till de södra är oändliga. Faktiskt det druvtätaste landet i världen med sina drygt 1000 sorter. Vinfolket erbjuder röda italienska viner från bland annat Piemonte, Valpolicella, Toscana och Sicilien. Många är prisbelönta viner och de tål att lagras i vinkällaren för att nå sin fulla potential.
Produkten har blivit tillagd i varukorgen