Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

Rosé Vin

Det land som dricker mest rosévin är Frankrike, tätt följt av Italien. I de här länderna är rosé inget fult, utan en vindryck som alla de andra. Vinet har sin egen historik och områden för användning beroende på årstid. Vinproducerande länder dricker rosévin även på vintern. Överlag älskar såväl fransmän som italienare sin rosé. Året om!

Fransmännen tycks dricka rosé på färgskala. Många halvårsfransoser kommenterar färgen och de vill oftast ha en blekrosa eller ljust laxskimrande färg. Sydfrankrike är meckat för rosévinerna. I Provence har Provence Wine Council till och med standardiserat färgerna. De skiljs åt genomen en exakt färgskala. Följande färger är godkända; Persika, Cantaloupe(melon), Rödavinbär, Grapefrukt, Mango and Mandarin.

Italiens roséer är starkt regionala och namnet avslöjar inte bara färgen utan också vilken region eller vinområde som vinet kommer ifrån. Det gör att rosé är mycket olika i sin karaktär. De olika typerna av rosévin i Italien heter Rosato, Chiaretto, Ramato, Cerasulo och Rosato natural.

Hos Vinfolket kan du beställar ovanligt bra roséviner till ovanligt bra priser - inkl. trygghet och hemleverans. 

Land

Region

Druvsort

Maträtt

Inspiration

Awarded

Ekologisk

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen