Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

Malbec

Malbec är en blå druva som härstammar från sydvästra Frankrike, och som numera odlas i många vinregioner runtom i världen, inklusive Argentina, Chile, USA, Sydafrika och Australien.

Druvan är känd för att producera röda viner med en intensiv färg, fruktig smak och höga tanniner. Malbec-druvan har ett tjockt skal vilket ger en högre koncentration av färg och tanniner. Druvan är även känslig för frost och sjukdomar, vilket gör att den trivs bäst i varmare klimat. Malbec-viner är ofta eleganta och välbalanserade, med en mjuk och fyllig karaktär. Malbec används ofta som en blanddruva i Bordeaux-viner, men är numera mest känt som en huvuddruva i argentinska viner.

Smaken är ofta fruktig och intensiv, med toner av mörka bär som svarta vinbär, björnbär och plommon. Man kan även hitta inslag av kryddor, choklad och lakrits i Malbec-viner, vilket ger dem en komplex och balanserad smakprofil. Tanninerna kan vara ganska framträdande vilket ger vinet en strävhet och en lång eftersmak. Totalt sett är Malbec-viner välbalanserade och eleganta med en unik karaktär som gör dem till en favorit bland vinälskare över hela världen.

Land

Region

Druvsort

Maträtt

Inspiration

Ekologisk

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen