Negro amaro kan översätta till svart och bitter.
Ett talande namn för den svarta färgen som vinerna oftast har.
Negroamaro är den mest odlade druvan i Apulien i Italien.
Den har varit omskriven i texter i nästan 2000 år.
Den trivs i platsens kalkhaltiga jord, ger rikliga skördar och tål det heta klimatet med sol och torka perfekt.
Vinerna av högst kvalitet odlas nära havet, där druvorna kyls av det svalare klimatet nattetid.
Vinerna blir mycket mörka med nyanser mot lila.
Negroamaro utvecklar smaker av körsbärkärnor, choklad och tobak. Vinstilarna är lika många som odlarna. De producerar lätta vardagsviner, rosé och kraftfulla och kryddiga viner. De flesta vinerna är rustika, lite kärva med körsbärsfrukt som bas.
Negroamaro passar till lasagne och andra tomatbaserade rätter.
Synonymer: Nigramaro, Flaio Negroamaro
Produkten har blivit tillagd i varukorgen