Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

Marzemino

Marzemino är en blå druva som är vanligt förekommande i norra Italien, särskilt i regionerna Veneto, Trentino-Alto Adige och Lombardiet. Det är en av de äldsta druvsorterna i Italien och har odlats i landet i över tusen år. Druvan var en favorit bland adeln under renässansen och nämns ofta i litterära verk, inklusive Mozarts opera "Don Giovanni", där huvudpersonen dricker en kanna av Marzemino-vin.

Marzemino-viner är kända för sin mjuka och fruktiga karaktär med en viss syra och höga tanniner. Smaken varierar beroende på var druvorna odlas och hur vinet produceras, men vanligtvis har Marzemino-viner toner av mörka bär som björnbär, plommon och körsbär, samt inslag av kryddor och örter, som lakrits, svartpeppar och rosmarin. Vinerna kan ha en viss sötma men är i allmänhet torra och välbalanserade. Andra blå druvor som ofta används för att producera liknande viner inkluderar Barbera, Sangiovese och Merlot.

Vinerna är utmärkta tillsammans med en mängd olika maträtter, och passar särskilt bra tillsammans med rätter med rött kött och vilt. Marzemino-viner är också utmärkta tillsammans med hårda ostar.

 

 

Land

Region

Druvsort

Maträtt

Inspiration

Awarded

Ekologisk

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen