Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

Grenache

Grenache är en av de mest odlade runt omkring i världen och har flera andra namn bland annat Garnacha i Frankrike och ny världen och i Italien Cannonau. Grenache behöver mycket sol för att mogna och stortrivs när klimatet är hett och torrt. Den skördas sent på året. De är faktiskt inte bara klimatet som avgör hur vinet kommer att smaka, utan traditionerna i de olika länderna påverkar minst lika mycket. Det är en druva som oftast ingår i blends av druvorna Syrah och Morvedre, så kallad GSM blend. Grenache har relativt lite tanniner och det gör druvan bra också till roséviner.
Grenache ger smaker av mogna röda bär, björnbär, plommon och jordgubbar med påfallande örtiga inslag. Medel tanniner, lakrits, tobak, läder, torkad rödfrukt. Lång intensiv eftersmak av mogen frukt och örter eller lakrits. Oftast har vinet hög alkhol.
Grenache är oftast ett medelfylligt vin med mycket smak och passar till många olika rätter av kött. Gärna grillat och andra kraftiga kötträtter. Grenache finns också som rosévin och har då högre syra än som röttvin. Som rosévin passar druvan bra till fisk och vegitariska rätter.

Synonymer: Uva di Spagna, Garnacha, Cannonau, Aragones, Lucien Traminer

Land

Region

Druvsort

Maträtt

Inspiration

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen