Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

Druvsort Riesling

Rieslingdruvan är känd för sina distinkta blommiga aromer och smaker av grönt äpple, citrus och persika. Det är en mycket mångsidig druvsort som kan producera en mängd olika stilar, från torrt till sött, mousserande och stilla. Den är också känd för sin höga syrahalt och förmåga att lagras i många år. Riesling brukar vara som bäst när det är ungt och friskt, vanligtvis inom de första 1-3 åren efter årgången. När den åldras tenderar smakerna att bli mer komplexa och sötman kan bli mer uttalad. 

Riesling är en grön druvsort som odlas i Tyskland, Österrike, Australien, Frankrike och USA. Den bästa Rieslingen odlas i Moselregionen i Tyskland. Denna region är känd för att producera några av de finaste rieslingvinerna i världen. De brant sluttande vingårdarna i Mosel producerar ett unikt uttryck av Riesling, som kännetecknas av hög syra och intensiva mineralsmaker.

Riesling är en av de mest odlade druvan eftersom det är en mycket mångsidig druva som kan producera ett brett spektrum av stilar och smaker, från torrt till sött och från lätt till fylligt. Den är också relativt lätt att odla och är mycket produktiv, vilket gör den till ett attraktivt alternativ för många vinmakare och druvodlare.

Riesling är populärt eftersom det är ett mångsidigt och matvänligt vin. Dess naturliga syra och aromatiska toner gör att det passar perfekt till en mängd olika rätter. Riesling finns också i en rad olika stilar, från lätt och krispigt till sött och fylligt, så det finns något för alla smaker. Riesling är dessutom ett vin med relativt låg alkoholhalt, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som föredrar en lättare dryck.

Land

Region

Druvsort

Ekologisk

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen