Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

Rebo

Rebo är en hybrid-druva som är relativt ny i världen av vinproduktion. Druvan skapades på 1990-talet genom en korsning av Merlot och Teroldego-druvor vid det italienska forskningscentret San Michele all'Adige i Trentino-Alto Adige-regionen i norra Italien.

Rebo är en av de mest framgångsrika hybrid-druvorna och är känd för att producera högkvalitativa viner med en fyllig och mjuk karaktär. Vinerna är ofta fruktiga med toner av mörka bär, som björnbär, plommon och körsbär, samt inslag av kryddor och örter. Vinerna är välbalanserade och har hög syra och höga tanniner, vilket ger dem en stram struktur och en lång eftersmak.

Rebo är också unik på det sättet att den är en av de få hybrid-druvorna som har fått officiell status som en druva för vinproduktion. Druvan har erkänts och godkänts av den italienska regeringen som en officiell druva för produktion av DOC-viner (Denominazione di Origine Controllata), vilket är en kvalitetsstandard för italienska viner.

Rebo är fortfarande relativt ovanlig i vinproduktionen, men dess popularitet ökar stadigt. Druvan anses vara en av de mest lovande hybrid-druvorna och har potential att bli en viktig druva för vinproduktionen i framtiden.

Land

Region

Druvsort

Inspiration

Ekologisk

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen