Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

Corvina

Corvina odlas nästan bara i Valpolicella i Italien till vinerna Bardolino och Amarone. Druvan är lätt odlad och ger stora skördar. Corvina odlas på de enorma terassodlingarna i bergen norr om Verona. Men också på de flacka mindre kvalitetsdrivande fälten nedan för bergen. På odlingarna utefter bergen har bönderna traditionellt såkallade blandande odlingar, druvstockar och fruktträd. Fruktodlingarna har skapat doft och smak i Corvina druvan och gett varje odlare sin unika doft och smak i vinerna. Corvina går bra att torka, så kallad apassamento. Den avgörande tekniken för att sedan skapa Amarone.
Corvina druvan har doft och smak av plommon, körsbär och mandel. Den ger mjuka och kryddiga viner.
Corvina passar om det är av den lätta typen från Gardasjön och Bardolino till ljustkött fågel och fläsk. Är det av den smak rika stilen kallad Amarone rekommenderas att servera just smakrika och kötträtter med sötma och vilt. Salta hårdostar. Corvina används också till dessertvin och här rekommenderas att servera chokladkaka och hårda ostar.

Synonymer: Cruina, Salvalai Monile, Salvalai Amarone

Land

Region

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen