Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

Druvsort Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon är en av de mest kända och odlas i de flesta vindistrikt över hela världen. Druvan har sitt ursprung i Bordeaux i Frankrike och var resultatet av en korsning mellan den röda druvsorten cabernet franc och den vita druvsorten sauvignon blanc. Den trivs i många skiftande miljöer och är lätt att odla och ger stora skördar. Kvalitéen på druvorna ökar markant när antalet vinklasar reduceras. De mest uppskattade vinerna som är producerade på Cabernet Sauvignon för att nämna några är bland annat Bordeaux Saint-Emillon och Medoc. Andra berömda viner är supertuscany från Maremma i Toscana i Italien. Cabernet Sauvignon är en druva som passar bra att ekfatslagra. Ekfatslagring ger viner som är fylliga, smakrika och fruktiga. Cabernet Sauvignon trivs i många klimat och smaken på vinerna förändras stort utifrån vilket klimat den odlats i. Är det varmt blir frukten stor och rund och det ett svalar klimat så blir vinet mer elegant och smalt.
Cabernet Sauvignon smakar och doftar oftast svartvinbär, paprika, stall och läder. Även träslag är vanliga, ceder och granskott. Många av vinerna är sträva och har tydliga tanniner vid unga år. Tobak och kakao är också dofter som druvan utvecklar.
Cabernet Sauvignon passar bra till olika kötträtter.
Synonymer Bouche, Burdeos Tinto, Lafite, Vidure
St Emillion, Medoc, Margaux, Pancole, Corvezzo Veneto Rosso IGT

Land

Region

Druvsort

Maträtt

Inspiration

Ekologisk

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen