Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

Vin till bröllop

Ja, vin kan serveras på bröllop. Det är ett populärt val för att skåla och kan serveras under cocktailtimmen, vid mottagningen och till middagen.

Vilket vin som passar bäst till bröllopet beror på parets och gästernas preferenser. Populära val är mousserande viner, champagne, och vita eller röda viner gjorda på klassiska druvsorter som Chardonnay, Pinot Noir och Cabernet Sauvignon.

Det bästa för nyfikenheten kring vin till bröllop är att utforska de olika typerna av viner från olika regioner, så att du kan hitta det perfekta vinet för din speciella dag. Vad du uppskattar och vill dela med dig av. Om du letar efter något unikt kan du utforska viner från mindre kända regioner eller till och med leta efter ekologiska eller biodynamiska viner. Dessutom kan du leta efter viner som tillverkas i mindre partier, eftersom dessa ofta kan vara ett bra fynd för dem som letar efter något speciellt att servera på sitt bröllop. På Vinfolket har vi en bröllopslåda som du kan utforska för att hitta din stil! 

Det bästa med vin som aptitretare på bröllop är dess mångsidighet. Vin kan serveras som en aperitif för att väcka aptiten före huvudmåltiden, som en gomrensare mellan rätterna eller som en digestif efter middagen. Det kan också kombineras med en mängd olika aptitretare, som ostar, skaldjur och charkuterier, för att skapa en unik och minnesvärd upplevelse.

 

Skålen för brudparet

Vissa par väljer en Vinskål som anslag på bröllopsmåltiden. Det ger en speciell touch och är ett bra sätt att hedra traditionen att skåla för de nygifta. Se också till att erbjuda en alternativ alkoholfri dryck för gäster som inte dricker alkohol.

 

Förrätten

Ett torrt vitt vin som är lätt aromatiskt som Sauvignon Blanc eller Pinot Grigio passar utmärkt till förrätten på ett bröllop. Rosé eller lätta/ljusa röda viner som Pinot Noir eller Beaujolais är också bra alternativ.

 

Varmrätt

Det mest populära valet för huvudrätter på bröllop är vanligtvis ett lätt rött vin som en Pinot Noir eller en Beaujolais. Dessa viner är kända för sina mjuka, fruktiga smakprofiler och passar utmärkt till en mängd olika rätter. 

 

Ostar

Ja, vin och ost är en populär och klassiskkombination på bröllopsmottagningar. Beroendepå vilken typ av ost och vin man väljer kan denna kombination vara ett utmärkt tillskott till vilken bröllopsmeny som helst. Det som kanske är lite oväntat är att vinet bör vara vitt. Så en Riesling eller annat tyskt vin kan vara ett säkert kort. 

 

Dessert

Ett sött dessertvin som en sent skördad Riesling eller pärlande och lätt bubblande Moscato passar utmärkt till en bröllopsdessert.

 

Tårta

Det är tradition att bjuda på mousserande vineller champagne för att skåla för det lyckligaparet efter att bröllopstårtan har skurits upp. Dukan också bjuda på andra drycker, till exempelmousserande cider, om du vill.

 

Baren

Ett bra urval för bar och dans på ett bröllop inkluderar en rad mousserande viner, vita viner och röda viner. Mousserande viner som Prosecco och Champagne är särskilt populära att skåla i och dansa till. Vita viner på druvorna som Sauvignon Blanc, Chardonnay och Riesling är bra alternativ för trevligheterna. Röda viner rekommenderas att vara fruktig så som vin på druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot och Pinot Noir. De två första är bra för dem som föredrar ett rundare och medelfylligt vin.

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen