Här har Enricos nyfiken vsat sig ett ett vin på en "Piwi" druva, Alltså druvorna som atgot fram för att odlas i våt nordliga klimat.Iden för Enrico är att kunna odla en druva utan behöva spreja druvoen med begämpningsmedel.
Mycket spännande vin från ett klassiskt vinland
Matcha mat
Ett vitt vin för sötvattens fisk, som gädda och abborre. Det finns gott om lokala fiskar från Gardasjön att pröva. Drycken passar också bra till färskostar på getmjölk. En annan godsak att servera till är gravad eller rökt lax med lättsaltad äggröra samt omelett med räkor. Det är även gott som aperitif.
Servering
Rekommenderad temperatur att servera vinet är 8-10 grader.
Producent
Cascina Belmonte har sitt säte i Valtenesi, ett vinområde sydväst om Gardasjön. Gardasjöns milda klimat och varma somrar i samspel med unik glaciärjordmån är alldeles perfekt för vinodling.
Produktion är helt ekologisk och biodynamisk. Här pågår forskning jämt och Cascina Belmonte är ledande med att också undvika och reducera kemikalier längs hela processen. De tillhör till och med de allra första ekologiska vinerierna i Italien som faktiskt tvättar druvor inför pressningen. Detta för att eliminera oönskade restkemikalier från omgivningen och få must av högsta kvalité. Samtliga av Belmontes viner är vingårdsbetecknade och med olika druvselektioner (så kallade kloner av samma druvsort) för att öka komplexiteten i vinet. På så sätt är vinerna både fräscha och uttrycksfulla med styrka, rondör och elegans. Ekfatslagring finns men i begränsad omfattning för att bevara druvans karaktärsdrag.
Den rena, fina och smakrika saften Cascina Belmonte utvinner i och med de ekologiska metoderna tillåter även att de kan producera en serie av alkoholfria produkter – under namnet D´UVA.
Den rena, fina och smakrika saften Cascina Belmonte utvinna i och med de ekologiska metoderna tillåter det även att de kan producera en serie av alkoholfria produkter under namnet D´UVA.