Ett bra vardagsvin för många tillfällen. Druvan Fiano som bas är stram och mineralig i en blend av Moscato för frukten och Falanghina för mer smaker. Ett vin för mingel, småprat efter jobbet och till enklare middagar med glada vänner.
Ett vitt vin med blekgul färg som bryter mot gröna nyanser. Doften är riklig med tydliga toner av citrus, mineraler följt av vitpersika. Lätt toner av rökighet och lokala örter. I smaken är vinet mjukt, med en trevlig känsla av mogna bär med inslag av värme. Frukten från de tre druvorna balanserar bra med vandra och skapar en torr, frisk och mineralig upplevelse. En lätt eftersmak av citrus och mineraler.
Matcha mat
Ett bra val till till exempel pasta med fisk, skaldjur och ostar. Gärna till ostron. Ett förträffligt sällskapsvin som även passar bra till lätta kötträtter på fågel.
Servering
Rekommenderad temperatur att servera vinet är 8-10 grader.
Vinet är färdigt att drickas när du köper det. Lagringspotentialen är 2-3 år. Detta är ett vin som tjänar på att konsumeras ungt så att de tydliga toner av frisk citrus ännu skapar dimensioner i vinet.
Producenten
Casa di Baal har producerat vin och olja i fyra generationer, enligt principerna för ekologiskt och biodynamiskt jordbruk. Detta i södra Italiens vackra Kampanien, landskapet där Neapel är huvudort och den största staden. Några mil sydost om denna mytomspunna plats ligger Salerno ... och ytterligare en kort bit in i landet, upp i bergen håller vinmakaren Casa di Baal till, vid orten Montecorvino Pugliano. Även familjen bär för övrigt namnet Salerno, där pappa Annibale och dottern Francesca tar det mångåriga hantverket vidare in i framtiden. Man producerar runt 25.000 flaskor vin per år, när som de själva uttrycker det ... ”naturen ler mot dem”.