Respekt för naturen hela vägen från vinstock till vinflaska. Barberadruvan ges här huvudrollen och glimrar till. Ett rosévin som ser ut som en fransman och smakar som en italienare. Valtenesi-apellationen för rosé på västra sidan av Gardasjön fortsätter att leverera rosé i världsklass. Troligen ett av de bästa rosévinerna i Italien.
Ett rosévin ljust laxrosa i färgen och glimrande. En fräsch doft fylld av granatäpple och jordgubbar. Smaken är torr och extraordinärt fräsch. Citrus, vitpersika, granatäpple, hallon och lätt blommiga inslag. En lång fräsch och stilfull finish.
Matcha mat
Ett rosevin som passar utmärkt till fiskrätter, kallskuret och ljust kött i alla former. Sushi är även det klassisk mat till rosé. Det är ett också utsökt val att servera även som aperitif.
Servering
Rekommenderad temperatur att servera vinet är 8-10 grader.
Producenten
Cascina Belmonte har sitt säte i Valtenesì, ett vinområde sydväst om Gardasjön. Gardasjöns milda klimat och varma somrar i samspel med unik glaciärjordmån är alldeles perfekt för vinodling.
Produktion är helt ekologisk och biodynamisk. Här pågår forskning jämt och Cascina Belmonte är ledande med att också undvika och reducera kemikalier längs hela processen. De tillhör till och med de allra första ekologiska vinerierna i Italien som faktiskt tvättar druvor inför pressningen. Detta för att eliminera oönskade restkemikalier från omgivningen och få must av högsta kvalité. Samtliga av Belmontes viner är vingårdsbetecknade och med olika druvselektioner (så kallade kloner av samma druvsort) för att öka komplexiteten i vinet. På så sätt är vinerna både fräscha och uttrycksfulla med styrka, rondör och elegans. Ekfatslagring finns men i begränsad omfattning för att bevara druvans karaktärsdrag.
Den rena, fina och smakrika saften Cascina Belmonte utvinner i och med de ekologiska metoderna tillåter även att de kan producera en serie av alkoholfria produkter – under namnet D´UVA.