Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

Ancellotta

Ancellotta druvan är en mörkskalig druvsort som främst används för att göra vin i regionen Emilia Romagna i Italien. Den är en korsning mellan sorterna Lambrusca och Barbera och har en distinkt söt och kryddig smak. Den blandas ofta med andra sorter för att ge vinerna komplexitet och djup.

Ancellotta är blå druva som ger mörkröda toner av färg, medelhög sockerhalt och lägre alkoholhalt. Det gör att den passar bra som blenddruva till andra druvor med hög syra och strukturerad karaktär av frukttanniner t.ex. druvan Sangiovese. Främst återfinns den i Emilia-Romagna som ligger precis norr om Toscana som en hatt. Druvan mognar sent och skördas oftast i slutet av september och in bit in i oktober. 

Det finns en del synonymer på druvan; Ancelotti, Balsamina Nera, Lancelotta, Rossissimo

Värt att nämna är att skinnet på druvan har så hög koncentration av färgpigment att odlar också producerar färgextrakt som används som färgmedel till vissa livsmedel. 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen