Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

Sällsynt PRISTILLFÄLLE – välkommen till ”franska” Toscana ...

Toscana. Högst troligt det italienska landskap flest svenskar, ja folk från hela världen, främst känner till.

Förförande vackert. Förförande romantiskt. Och med förförande viner.

Denna vecka tar vi oss till Maremma, den trendiga platsen längs den toscanska kusten. Och erbjuder en samling toppviner från vår producent Rigoloccio till ett pris som är lite för bra för att inte utnyttja ...  

Faktum är dock att vinerna vi presenterar från vår kvalitetspartner Rigoloccio enbart produceras på i grunden franska druvor. Och i flera fall också lagras på fat som kommer från grannen norröver. Så med visst fog kan vi faktiskt här utbrista: bienvenue à Toscana!

Maremma som sagt, ligger ju inte i det Toscana de flesta kanske ser framför sig, runt bergsbyar och i djupa dalar i ett böljande landskap. Här är det delen längs den västra kusten som gäller; detta i ett vindistrikt som blivit allt starkare för varje år som gått. Rent av trendigt, mer och mer omtalat; ja kanske känner en del av er igen gården Belguardo och deras viner, som görs i storproduktion.

Hos oss får du kliva in hos en mindre vinmakare, inte lika välkänd, men – vågar vi lova – av minst lika hög kvalitet. Ja faktum är att Rigoloccios Fonte Dell´Anguillaia är det vin av alla som är det mest uppskattade av våra gäster på barerna i Stockholm. Och vi förstår dem ...

– Två flaskor av ovan nämnda ingår i detta sällsynt kvalitetsstarka paket, ett vin sprunget ur druvtrion Cabernet Franc (33 procent), Cabernet Sauvignon (33) och Petit Verdot (34).

Utöver dessa ingår också:

– En flaska av lyxiga Abundantia (ordinarie pris per flaska 445 kronor) – ett vin att verkligen frälsas av (bilden ovan). Lagrat i 18 månader på franska barrique-fat, på 100 procent Merlot.

– En flaska Elegantia (ordinarie per flaska 295 kronor), ur komben Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon och även det fatlagrat i 18 månader på franska fat.

– Och så två flaskor – för sommarens fortsättning – av Rosato Costa. Rigoloccios utmärkta rosé, på Merlot och Cabernet Franc.

Franskt så det förslår alltså, fast allt i italiensk hand och känsla. Från den toscanska, lite vilda, kusten. Och som sagt, så här kvalitetsmättad dryck i förhållande till pris är det helt enkelt bara å det varmaste att rekommendera. Sex flaskor för blott 1.250 kronor (ordinarie styckpris hamnar på 1.408)!

Och nog längtar vi alla och en var till mellersta Italien. Till Toscana (bild från Rigoloccios marker nedan) ...

Vinfolket – vinimportören utan mellanhänder, direkt från ett vinfolk till ett annat! Hos oss är det alltid HEMLEVERANS som gäller (fraktfritt på ordrar över 800 kronor).

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen