Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

NYINKOMNA TOPPVINER – och trotjänare åter

Nya årgångar!

Och – nya viner!

Allt från vår högklassiga producent Giacomo Fenocchio där uppe i det så vingynnsamma italienska landskapet Piemonte.

Det vill ni inte missa ...

Det anrika Giacomo Fenocchio grundades så långt tillbaka i tiden som 1864, och gör snart 160 år senare fortfarande Barolo i traditionell stil. Numera är det Claudio Fenocchio (bilden ovan), som tillsammans med sina bröder driver gården i Piemonte. Och låter hälsa att: ”i över fem generationer har vi jäst och åldrat stora viner från druvor från våra egna vingårdar i hjärtat av den klassiska zonen för Barolo”.

Fast faktum är att man de allra senaste åren har utökat sina marker. Varifrån det helt nylevererade Barolo Castellero från 2017 kommer.

– Det är marker som familjen har ärvt, och som de nu börjat skörda ifrån. I ett växtläge som skiljer sig en del från deras "ordinarie” territorium. Dels ligger de i ett mer västligt läge, vilket ger ett torrare och mer gynnsamt klimat för en Nebbiolo, värmen slår starkare och dessutom längre på dagarna, något som resulterar i att vinerna blir lite mjukare och mer kryddiga. Dels är jordmånen annorlunda, mer kalkhaltig och sandig, vilket också gör sitt till, säger Catarina Palo, Vinfolkets ägare och sommelier.

Catarina, som senast var och besökte Fenocchio för ett par år sedan.

– Jag drack just den här Castellero ... direkt från ekfatet! Och har sedan den stunden velat ta in den i vårt sortiment. Nu är stunden kommen; och det är ett helt fantastiskt vin. Som fångar upp smaken på ett underbart sätt. Lite mer, skulle jag säga, lättillgängligt, lenare av sig, lite mer feminint ...

När det gäller just vinet Barolo Castellero, så är det sprunget ur två kloner av druvan Nebbiolo: Michet och Lampia. En lyckad kombination som också bidrar till detta vins superbhet.

– Däremot kan det vara på sin plats att påpeka att när vinet nu är så här pass nyligen tappat; att det nog är läge att låta det ligga till sig ett par veckor innan man dricker, tipsar Catarina.

Utöver detta har vi fått in ett antal ytterligare viner av Fenocchios sortiment. Som den "vanliga Barolon”, på denna länk, och den nya årgången (2019) av den sällsynt uppskattade Langhe Nebbiolo! En trotjänare som år efter år ”gör sin plikt” och bjuder oss vinälskare på högtidsstunder, till en i sammanhanget mycket prisvärd peng.

Två av Fenocchios viner ingår för övrigt ju också i det av många högt värdesatta Nebbiolo-paketet. Det fortsätter vi att rekommendera å det varmaste. Ni hittar det på beställningslänken nedan.

Med Vinfolket är det alltid HEMLEVERANS som gäller (fraktfritt på ordrar över 800 kronor). Välkommen in i vår webbshop här.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen