Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

”Det bästa vin jag druckit” – beställ våra nya från Toscana

”Magnifikt”. ”Helt enastående”. ”Det bästa vin jag någonsin druckit”.

Det är former av uttryck som vi senast under den gångna helgen fått från bargäster i Stockholm, kring våra nya viner från Toscana!

Nu introducerar vi dem på allvar även i webbshopen ...

Ja, faktiskt har det varit så. Att de där superlativen från ingressen har haglat om vinerna från vår nya producent Poggio Lucina! Många är kort och gott lyriska för dessa två nya drycker. Dels för Brunello di Montalcino (Sangiovese Grosso), dels för den något enklare Rosso di Montalcino (Sangiovese). Och nu vill vi att även att de som inte håller till i Stockholm med omnejd som lätt kan nå vår bar på Scheelegatan 2, ska upptäcka och få njuta av dem.

Av den anledningen har vi skapat två olika alternativ; å ena sidan ett prisnedsatt trepack bestående av två flaskor Rosso di Montalcino och en Brunello. Å andra ett paket om sex flaskor  (läs mer om vilka ytterligare drycker som ingår på länken) med viner från enbart det så populära landskapet Toscana, där båda ovanstående pärlor ingår. Från kust till kullar (även det till nedsatt pris), eftersom det ju är det vad just detta fascinerande landskap handlar om. Och som gör att vinerna faktiskt bär på spridda karaktärer.

Det är i krokarna av det just toscanska Siena som det ligger, Poggio Lucina. En ljuvlig plats, där ägaren Evelise Di Donato och hennes två bröder onekligen har visat upp kunnande och kapacitet för att få fram dessa fantastiska viner.

– Ja, det är synnerligen imponerande, säger Catarina Palo, grundare av och sommelier på Vinfolket.

Och lägger till kring vinerna:

– När det gäller Brunello-drycken, så kan det antingen lagras ytterligare eller drickas direkt. Däremot är det med fördel som det kan dekanteras. Upp emot under tre-fyra timmar innan det ska drickas ...

Så – antingen trepack här. Eller Toscanapaketet här. För att uppleva det våra bargäster gjort. Eller varför inte beställa hem båda ...

Det var ju också en väldigt speciell dag i går, onsdagen den 29 september 2021. Den stora kasta-bort-restriktionerna-dagen. Vilket såklart inte innebär att vi inte fortsatt ska tänka oss för, men att det i grunden innebär en underbar riktning mot det normala. Och därför är det med glädje vi kan berätta att vi i en helt annan omfattning nu kan tillgodose vinprovningar igen! Bara i oktober har vi fyra stycken tillfällen inplanerade, den första redan kommande vecka, den 5 oktober. Kolla in alla provningar och boka HÄR.

Så välkomna till oss, efter denna tunga tid nu än mer än tidigare. Ses vi redan till helgen eller på provningen den 5 oktober? Och såklart inne i webbshopen ...

Med Vinfolket är det alltid HEMLEVERANS som gäller (fraktfritt på ordrar över 800 kronor).

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen