Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

Två toppviner i prisvärda trepack!

Av alla druvor som finns tillhör den gröna druvan Vermentino de äldre.

Utöver det också känd för att ge friska viner – och för sina många olika namn ...

Nu lanserar vi ett prisbelönt sådant – i trepack!

Dessutom erbjuder vi ett rött i samma omfång ...

För just vårt vita vin på druvan Vermentino styr vi kosan till ljuvliga Sardinien. Det är nog också där den är som allra vanligast, och mest populär, då den ofta odlas längs sluttningar ner mot havet. Vilket ju ter sig naturligt just på denna stora, italienska ö. Här går den alltså under namnet Vermentino, men precis som kära barn så bär denna gröna, friska druva på många namn. Till exempel inne på fastlandet, där man brukar kalla den Pigato i landskapet Ligurien medan man säger Favorita Bianca eller Favorita di Alba om den längre norrut, i Piemonte. Och i grannlandet Frankrike, i Provence till exempel där många har just denna druva som sin favorit, ja, deras variant av den kallas – 'Rolle'.

Det är alltså från vår producent S:t Maria La Palma, kooperativet i Alghero på Sardiniens nordvästsida, vi hämtar det flerfaldigt prisbelönta (exempel på det på bilden ovan) Aragosta Vermentino DOC. Ett vin i ljusgul färg som passar perfekt för sommarens fisk- och skaldjursmåltider – eller bara som mingel och aperitif under de ljusa kvällarna som vi fortsatt har gott om framöver. Vi erbjuder nu vinet i ett smidigt trepack – tre flaskor för 340 kronor!

Detsamma gör vi faktiskt också med ett rött vin. I det lite undanskymda, men böljande och synnerligen vackra Umbrien ligger vingården Miglioso, dit vi tar oss för att plocka det Sangiovese-dominerande och relativt kraftiga Montefalco Rosso Abis (bilden nedan). Ypperligt när grillen kommer fram under den semester som väl för många pågår eller hägrar – detta vin där komplement till Sangiovese från druvorna Merlot och Sagratino bidrar till ett spännande karaktärslyft. Ett prisvärt vin i grunden, i vårt trepack här blir det extra ”fyndigt”, med tre buteljer för enbart 460 kronor! Och – beställer man både det vita och det röda undviker man dessutom fraktavgift (Vinfolket erbjuder alltid fraktfritt på ordrar på minst 800 kronor)!

Ett finfint tillfälle att fylla på lagret inför den fortsatta sommaren alltså, och en annan sådan lösning är såklart också vår mixade sommarlåda, där tolv flaskor fin dryck av olika snitt fås för 1.595 kronor.

Välkommen in till oss på Vinfolket!

Som alltid med Vinfolket är det HEMLEVERANS som gäller (fraktfritt på ordrar över 800 kronor).

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen