Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

HELT NYTT Champagnepaket – till superpris!

Det finns många varianter av dem. Av mousserande vin.

Men, lika tydligt som självklart: dess symbol, juvel, får ändå sägas vara ... champagne.

I vårt helt färskt framtagna paket får ni träffa tre av Vinfolkets hängivna mindre vinmakare som tillverkar precis denna klassiker – från just regionen Champagne!

Som sagt; det finns en mängd olika varianter av mousserande dryck på vårt jordklot. Av bubbel, om ni så vill, som det i vardagsprat ofta benämns som. Det är Cava, det är Prosecco och det är Franciacorta. Med flera, med flera.

Men champagne är champagne. Det går inte att komma ifrån. Just de från regionen Champagne i norra Frankrike är också de enda som får kallas för just det och de ska alltid skapas enligt ”méthode champenoise”. De görs framför allt på de blå druvorna Pinot Noir och Pinot Meunier, men även på gröna Chardonnay.

I Sverige är det ofta de stora producenterna som får husera. Som plockas hit och som får rubrikerna. Men. Bortom de stora producenterna finns ett stort antal som är minst lika bra. Inte sällan bättre. De mindre odlarnas. De som är minst lika passionerade, kanske till och med tvingas anstränga sig lite extra, och som oftast både odlar sina druvor och tillverkar sina helt egen champagner – så kallade odlarchampagner.

Vinfolkets utbud är ett axplock från just dessa mindre, entusiastiska och kompetenta vinbönder. I denna helt nya framtagna låda från ni träffa tre av dem.

Paketet innehåller:

Två flaskor Louis Nicaise Reserve Brut

Familjen huserar i byn Hauterville och är upplärda av den ytterst högt aktade vinmakaren Anselme Selosse. Nicaise (bilden ovan) som nu spås en framtid att bli bland de bästa i Champagne.

Två flaskor Hamm Initiation

I byn Ay har det på denna vingård i över 100 år tillverkats högkaratig champagne!

En flaska Naveau Harmonie + En flaska Naveau Symphonie

Familjen Naveau, vinbönder ur flera generationer, har först på senare år även börjat tillverka champagne från sina varsamt odlade druvor. Och det har man sannerligen gjort med den äran.

Allt som allt sex flaskor ytterst förnäma varianter av detta mousserandets mest välputsade diamant, för enbart 1.998 kronor (ordinarie i styckpris 2.270)!

Med Vinfolket är det alltid HEMLEVERANS som gäller (fraktfritt på ordrar över 800 kronor).

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen