Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

Catarina väljer ut TRE FYNDVINER – när Vinfolket firar två år



Om bara några dagar har Vinfolket funnits i två år på dryckeshimlen.

Det hyllar vi med att vår sommelier och ägare Catarina Palo väljer ut sina tre favoriter – som vi denna vecka erbjuder till fyndpris!

Men egentligen har Vinfolket funnits mycket längre ...

Ja, för förut hette vi ju Italienska Magasinet, under många år var det så, tills vi för två år sedan blev – Vinfolket!

Vin för folket. Helt enkelt. Bra vin. Till fyndpris. Eller till och med toppviner, så förstklassiga det är möjligt att finna ... för en peng som gör att många har möjlighet att njuta av dem.

Så, Catarina Palo (bilden ovan), hur ser du tillbaka på de här två åren? Sedan Vinfolket blev till.

– Oj, det är mycket. Så många otroliga och fantastiska saker har hänt. I grunden är det ju en dröm för mig som förverkligats. Den dröm jag såg framför mig när jag frivilligt lämnade mitt förra yrke. Som i den vinbar vi startat i Stockholm. Där vi har fått vänner för livet, kärleksfull uppskattning, ja så mycket tillbaka från andra människor. I form av bekräftelse och ett verkligt genuint intresse för vad vi erbjuder. Det har varit inspirerande och faktiskt rätt omvälvande.

Vad har utvecklats sedan Italienska Magasinet blev Vinfolket, om vi tänker på webbhandelssidan?

– Det är ett helt annat – mycket bredare – sortiment idag. I synnerhet när det gäller Frankrike, som vi jobbar mycket mer med nu, men även stora vinländer som Tyskland och Spanien. Ett både mål för oss och en styrka vi har; är ju att våra viner ska vara helt unika i Sverige. Det och att dess höga kvalitet är vi mycket stolta över. Så det har skett en breddning på alla plan.

Kan du avslöja några kommande nyheter?

– Tja, man ska i alla fall hålla ögonen öppna framöver. Dels för att vi om inte alltför lång tid kommer att anordna fler digitala vinprovningar, dels så tittar vi just nu på viner från ytterligare och kanske lite mer otippade länder. Jag håller dock lite på vad det kan vara, men det är på ingång ...

Två år som sagt. Det måste saluteras. Och det gör vi genom att Catarina får välja ut sina just nu tre favoriter ur Vinfolkets sortiment. Som under veckan säljs till verkliga fyndpris!

– Sedan första gången jag drack Viveras Etna Rosso (bilden nedan) har jag varit förälskad. Tänk att en enda druva, Nerello Mascalese, i ett vin som är gjort på ståltank, kan utvecklas till ett sådant enastående vin. En enda druva får liksom ta för sig av hela scenen, ingenting annat hjälper den egentligen, och det är så coolt att ta del av det resultatet. Vidare väljer jag Rigoloccio Montecalvo Costa, en riktig pärla från Toscanas kust, där druvan Fiano ihop med Chardonnay tillsammans ger den typ av krispighet det får. Och så Nebbiolo-klassikern Filare di Luna Langhe Rosso, som är spännande för att den ger ifrån sig en annan fruktighet än kanske är normalt för just dessa viner.

Priserna för dessa tre fynd är denna vecka som följer (klicka på respektive vin för att komma till beställning):

Vivera Etna Rosso: 188 kronor (ordinarie 210).

Filare di Luna Langhe Rosso DOC: 210 kronor (240).

Rigoloccio Montecalvo Costa Toscana 168 kronor (189).

Väljer man från ovanstående två stycken av varje får man ett ”paket” av dessa tre viner för 1.132 kronor (ordinarie 1.278).

Med Vinfolket är det alltid HEMLEVERANS som gäller (fraktfritt på ordrar över 800 kronor).

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen