Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

SPÄNNANDE NYHET – och Hauller kommer en annan gång...

Denna fredag, på självaste vårdagjämningen, har vi en rolig nyhet att salutera.
Och en – dock föga oväntad – av det tråkigare slaget.
Den positiva är att vi med stor stolthet kan välkomna en ny producent.
Med tillhörande prisbelönta vinnyheter!

Det handlar om två högkvalitativa viner från Abruzzo, som vi härmed kan lägga till vårt redan digra sortiment på Vinfolket. Abruzzo, detta landskap och stora vintillhåll strax söder om Marche, ungefär mitt i det långsmala på snedden-landet Italien. Eller halvvägs ner i stöveln, om ni så vill ...  

Det är dels det röda Montepulciano d'Abruzzo Doc Mayro. Ett vin som under åren fått ett flertal utmärkelser; bland annat Guld-medalj (högsta betyget) två år i rad vid den stora tävlingen Berliner Wine Trophy! Detta vin, som gör sig utmärkt såväl till grillat och vilt kött samt lagrade ostar, kostar endast 149 kronor per flaska.

Och så dels det vita Pecorino Abruzzo Doc, ett vin till samma förnämliga pris, 149 kronor/flaska, som även det rönt uppmärksamhet. Till exempel har det tilldelats guldmedalj under vinfestivalen i Pescara, denna pärla som ler vänligt mot en såväl till fisk, lätta maträtter eller som ”ren” aperitivo.

De båda fynden finns redan nu inne för beställning, och du hittar dem på denna länk. Och ni vet också att det är hemkörning ända fram till dörren som gäller, samt fraktfritt på ordrar över 800 kronor...

Vilka är då människorna bakom dessa nya drycker, som vi är glada att ha funnit ett samarbete med? Jo, det är det äkta paret Marco och Sabrina Biscardo (bilden ovan), passionerade vinmänniskor i allmänhet och förtjusta i druvan Montepulciano och Abruzzo som landskap i synnerhet. 2001 gjorde de mycket riktigt slag i saken, när de fick möjlighet att ta över denna vingård i provinsen Teramo. En plats där den kulle de förfogar över mäter 30 hektar – och varifrån om de står på ena sidan av den kan blicka mot Adriatiska Havet – och från den andra möta de väldiga bergen i Gran Sasso (bilen nedan). Ett minst sagt fascinerande område alltså.  

Den negativa bulletinen då?

Jo, det är att den franske vinmakaren Ludovic Hauller, som vi berättat om och flaggat för skulle besöka Vinfolket Bar&Babbel kommande vecka, i rådande Coronakris tvingats blåsa av sin resa till Stockholm. Information om vad som gäller kring gjorda bokningar har gått ut till de berörda kring detta, och den stora lunchprovningen under lördagen utgår nu helt. Det får helt enkelt bli ett senare tillfälle för denna högintressante producent att gästa oss.

Däremot finns fortfarande möjligheten att droppa in på baren på Scheelegatan 2 i Stockholm vid den planerade AW-provningen torsdagen den 26 mars. Och då på ett lättsamt prova totalt fyra olika viner ur Haullers utbud; drycker från var och en av druvorna Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling och Pinot Noir. Till detta får man också två mindre smakrätter.

Hjärtligt välkomna förbi då!

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen