Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

EXKLUSIVT BESÖK – fransk topproducent gästar


Vinfolket väntar finbesök.
I slutet av månaden kommer nämligen vinmakaren Ludovic Hauller till vår bar på Kungsholmen! Så för allt i världen vinälskare – boka in dagarna 26-28 mars i kalendern.
Till deras ära har vi för vår webbshop här på sajten dessutom satt ihop ett härligt dryckespaket.

Mingel under lediga former eller sitta ner och koppla av under ett par timmar, och njuta av mat, dryck och få kunskap på köpet – det är bara att välja. Fransmannen Ludovic Hauller, från familjeproducenten Louis Hauller, kommer nämligen att besöka oss i dagarna tre i slutet av den här månaden.

Första tillfället blir under torsdagen den 26 mars, då Ludovic anländer till Stockholm för att gästa vår bar på Scheelegatan 2 på Kungsholmen. Denna kväll blir en slags AW och vinprovning i ett! Då erbjuder vi nämligen ett lättsamt sätt att prova totalt fyra olika viner från det klassiska franska området; drycker från var och en av druvorna Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling och Pinot Noir. Till detta får man också två mindre smakrätter och – vågar vi lova – en trevlig stund!

Kom förbi spontant från klockan 17, eller – om du vill vara helt säker på plats – beställ AW-vinprovningen redan nu. Detta gör du här.

Under fredagen (27/3) har vi också öppet som vanligt, och Ludovic kommer då att finnas i lokalen för den som vill samtala och diskutera vin med honom, under mingelliknande former. Samma sak gäller under den nästföljande lördagskvällen.

Och så har vi kanske då det bästa av allt: ”Luncha med vinmakaren”, klockan 13.00 lördagen den 28 mars. Till detta krävs förbokning, vilket görs här.

Under ett par timmar provar vi då ett flertal av Haullers viner, tillsammans med spännande maträtter från Alsace – samtidigt som vi lyssnar på familjens intressanta historia. Detta blir en höjdare!

En historia som på markerna i just landskapet Alsace, runt byarna Dambach-La-Ville och i Soultzmatt i den berömda 'Vallée Noble' söder om Strasbourg bilden nedan), startade redan 1776 (!). Detta då förfadern François-Joseph Hauller valde att bosätta sig i Dambach-La-Ville för att börja med tillverkning av trätunnor.

Knappt 200 år och flera familjegenerationer senare – i början av 1970-talet – utökade så Louis Haller verksamheten till att även inkludera ... vinproduktion! Som numera är det huvudsakliga i rörelsen, från området vars viner är världskända för sin precision, elegans och finhet.

I sin tur tog sedan hans son Claude tillsammans med hustru Laurence över det hela, och efter det har också deras söner, Ludovic och Guillaume, hakat på... (hela familjen på bilden ovan, med Ludovic längst till vänster).

Och nu kommer alltså en ur den senaste generationens vinmakare Hauller – nämnde Ludovic på besök till oss. Så, missa inte detta tillfälle!

I samband med denna begivenhet har vi också satt ihop ett attraktivt vinpaket, en utsökt blandning – bilden nedan – av  Haullers högklassiga drycker om totalt sex flaskor! Som redan nu finns att beställa i vår webbshop. Givetvis går det även att köpa valfri flaska i ”lösvikt”, från samtliga Haullers viner.

Det exklusivt utvalda vinpaketet hittar du om du just klickar på bilden nedan.

Hjärtligt välkommen till Vinfolket, Ludovic Hauller!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen