Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

Lyxsammansättning av vita!

En italienare på Chardonnay. En dito från den unika druvan Garganegra längst upp i norr.

Och så en kaxig sak från Rhonedalen och en somrig Alsace-pärla från grannen Frankrike.

Det och en hel del ytterligare hittar ni i vårt uppskattade vitvinspaket!

Ja, utöver kvartetten i ingressen ingår dessutom det torra, strama, fast samtidigt fräscha ”Roero Arneis”, från vår producent Filare di Luna (bilden ovan) uppe i italienska Piemonte. En skatt full av smaker av gröna äpplen och mandel, och lätta stråk av vita blommor. Alldeles utmärkt till alla typer av fisk och skaldjur och – vilket det ju dessutom är dags för i Sverige under den kommande månaden – sparris!

Filare di Luna är alltså beläget i landskapet Piemonte, i vinområdet Langhe; där röda viner på Barbera och Nebbiolo dominerar, men där även vita höjdare finns. Som just denna, på druvan Roero Arneis – och som alltså också ingår i denna lyxsammansättning av vita!

Och så en Pinot Bianco, den italienska motsvarigheten till Pinot Blanc, från alpområdet Trentino. Ja vad händer inte i våra kroppar – åtminstone vi som var med under Stenmark-tiden – när vi hör ett ortsnamn som Madonna di Campiglio ... och i just dessa krokar hämtar vi alltså den exklusiva producenten Adler Schnabels 'Biancovolo Pinot Bianco'. Ett vin som passar lite extra bra till skaldjur och är ett alldeles förstklassigt förslag till krämiga fiskrätter med dill och kokt potatis. Pinot Bianco är också drycken som traditionellt serveras till vita krämiga mogna ostar på komjölk...

Totalt inkluderas sex olika vita viner, alla omtyckta av våra vinälskare, i denna spännande låda – för blott 894 kronor. En förteckning över samtliga viner och beställningsplats finner ni på denna länk.

Vi är ju också i tiden just nu när naturen i princip slår ut i ”direktsändning”; just medan vi står och tittar på den och solens strålar samtidigt slår mot växtligheten. Det är tiden på året då många mer än annars uppskattar ett smäktande glas rosé – vi har både dels en ”stor avdelning” och dels givetvis också ett nogsamt utvalt paket även i denna genre! 

Med Vinfolket är det alltid HEMLEVERANS som gäller (fraktfritt på ordrar över 800 kronor) och för att få hem vinerna kommande vecka behöver beställning ske senast söndag, 10/5.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen