Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

Etna-nyhet Veckans vin

Efter en förhoppningsvis avkopplande påskhelg ser vi nu fram emot den annalkande våren, även om vindarna än så länge så att säga varierar en del i lenhet...

Och att njuta av – och lära känna – många nya drycker.

Veckans vin är exempelvis en riktig Etna-höjdare!

Ja, det är alltså en relativt ny sak från Etna som gäller som Veckans vinstolthet. Från vår fina producentkompis Vivera (på bilden ovan nestorn i familjen, Nino Vivera!), och det spännande Sicilien. Deras Martinella är en klassisk Etna-favorit som funnits länge hos oss, och för en tid sedan anslöt även deras Etna Rosso DOP till vårt sortiment. En aningen billigare – blott 210 kronor flaskan – men likväl så där smäktande som alla viner från markerna vid denna italienska vulkan. Ett bra val till alla typer av kött och inte minst väldigt gärna till lamm, sicilianska rätter i allmänhet och kanske öns paradsmycke ”Pasta alla Norma” i synnerhet. Förresten utmärkt att också ... bara dricka.

Vinet är sprunget ur den för platsen typiska Nerello Mascalese-druvan, och finns att beställa både som ”det är” (på denna länk), och insprängt i ett prisvärt och populärt Vivera-paket.

Kommer du förbi baren, på Sceelegatan 2 i Stockholm, den här veckan är det 145 kronor för ett glas som gäller (ordinarie pris 170). Hjärtligt välkomna till oss!

Pasta Alla Norma, vad är då förresten det?

Jo, som sagt, en riktig matklassiker från Sicilien, där bland annat aubergine, tomater och osten Pecorino Romano som givna ingredienser ingår. Mycket värt att testa där hemma och kombinera till något av våra Etna-viner – och varför då inte veckans utnämnda Etna Rosso DOP.

Vi vill än en gång också poängtera att beställningar från Vinfolket levereras ända fram till dörren – och att det alltid är fraktfritt på ordrar över 800 kronor!


0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen