Djup rubinröd färg vilket hintar om vin med stor kropp och härlig fyllighet. Vinet doftar viol,körsbär, lakrtis och läder. I munnen kommer lakrtistonerna fram med härligt inlindade tanniner.
Matcha mat
Ett bra val till alla typer av kött till exempel nötkött i rödvinsås, lamm och lagrade ostar.
Servering
Rekommenderad temperatur att servera vinet är 16-18 grader. Det kan också dekanteras någon halvtimme innan servering för att ge vinets smaker en extra chans att utvecklas lite extra tydligt.
Vinet är färdig att drickas när du köper det. Lagringspotentialen är 1-2 år. Detta är ett vin som tjänar på att konsumeras ungt så att de tydliga toner av friska körsbär ännu skapar dimensioner i vinet.
Producenten
Cantine Polvanera har en lång historia och stor familjetradition. Vingården är belägen mellan Acquaviva delle Fonti och Gioia del Colle i landskapet Apulien i södra Italien. En region där Bari är huvudort, där på den – som den brukar kallas – italienska klacken. Gårdens källare är av sällsynt art; nedgrävd åtta meter ner i kalkstenen i en struktur som gör att vinerna kan lagras vid en konstant temperatur och därmed kombinerar nytta med skönhet. I anslutning till fastigheten finns också ett historiskt gårdshus från 1820 med en rustik känsla som nu används för gästfrihet, allt som allt på ett anrikt vinställe som är omgivet av ett unikt landskap. Kännetecknat av just vingårdar, torra stenmurar och ekfat.
Det är Filippo Cassano med sin familj som driver detta ambitiösa projekt, där man får Primitivo och andra inhemska druvsorter att blomstra. Primitivo ja, en druva som man tror kom till Apulien redan på 1500-talet ...
Blandningen av innovation och tradition hos Polvanera är det som resulterat i viner som är djupt rotade i trakten. Viner som kännetecknas av elegans, drickbarhet och extraordinär fräschör.