Ovanligt bra viner

 Rådgivning

 Fri frakt över 800 kr

TVÄTTRÅD för Vinfolket

 

 

Champagne

Champagne ger lätt gula ringar. De är dessutom oftast rätt svåra att få bort tyvärr. Olika tyger är olika känsliga. Var försiktig. Pröva att blöta fläcken med en vattenlösning med ytterst lite ammoniak i. Max 1 msk per liter vatten. 

 

Vitt vin

Vitt vin syns oftast inte dagen efter. Men kan lukta. Så börja med att vädra plagget.

 • Vitt vin tas bort på känsliga tyger med vanligt kallt vatten. Silke är ett exempel på känsliga tyger. 
   
 • Lite mer robusta tyger så som till exempel vita bombullsplagg kan doppas i varm till kokande mjölk. Tänk på att mjölk bleker. Så var försiktig att använda mjölk på färgade tyger. 

 

Rött vin

Rödvinsfläcken har vi alla fått på oss. När det gäller rött vin är varje tyg unikt. Så här gäller att varje material måste behandlas olika. Var helt säker på vilket material du skall ta bort fläcken ifrån innan du börjar. 

 • Rött vin på bomull direkt när det händer. Då kan oväntat vitt vin vara en bra lösning. Häll vitt vin direkt på fläcken och sug upp vinet med en svamp eller disktrasan.
   
 • Rött vin som torkat in över natten på bomull. Här kan det funka med att strö salt på fläcken och sen hälla färskpressad citron på saltet. Gnid in blandingen på fläcken. Borsta bort saltet. Sitter fläcken fortfarande kvar häll på vitt vin. Sug upp vinet med en vittrasa. Färgade trasor kan färga av sig. Tvätta enligt tvättrådet i plagget.
   
 • Mockajackan är bäst att lämna till Kemtvätten. Du kan annars lätt förstöra ytan. Eller förstora skadan som vinfläcken gjort. 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen